C# OBJECT KULLANıMı IçIN 5-İKINCI TRICK

C# Object Kullanımı Için 5-İkinci Trick

C# Object Kullanımı Için 5-İkinci Trick

Blog Article



Tüm sınıfların anayasa aldığı .Kupkuru çatısının en tepesinde kâin dershaneıdır. Bu tanımdan yola çıkarsak belkide Object sınıfının haddizatında herşey bulunduğunu kısaca “Object is Everthing” diyebiliriz.

Bunun namına, önceki öğreticide oluşturulan sınıftan BankAccount yöntemleri ve verileri devralan yeni vezneci hesabı türleri oluşturabilirsiniz. Bu yeni sınıflar sınıfı her tür yürekin gereken muayyen bir davranışla genişletebilir BankAccount :

Button'un tıklanma vakasında, bilgi el işi kodunu çağırabilir ve kullanıcının girdiğini verileri emekleyebilirsiniz.

Object sınıfının kullanımını gösteren bir C# harf örneği, nesnelerin XML yahut JSON üzere formatlara serileştirilmesini ve saklanmasını sağlar:

TextBox, kullanıcı etkileşimlerini öğretmek sinein çeşitli vakalar sağlamlar. Kullanıcı metanetli girdiğinde veya TextBox'a tıkladığında tetiklenebilecek vakaları yakalayabilirsiniz.

Değteamültiriciyi required bir özellikte de kullanabilir ve çağıranların özelliğin ilk kıymetini ayarlamak dâhilin nesne serlatıcı

Alert=Bu uyarı yahut bir kullanıcı hakkında bildirebilir koşmehabetli.Bu gösteriş, bir uyarı gerçekleştirir fakat bir ileti kutusu, grafik, tekst veya seda üzere özge bir kullanıcı arabirimi öğesi ile ilişkili sıfır nesneler midein kullanın.

Şimdi burada Buttona tıkladığımızda listbox’a eklenecek olan vukuf MyShape klasındaki boş string ifadesi değil, MyCircle derslikındaki “Drawed Circle” ifadesidir.

Kısaca anlayacağınız “int” gibi, “bool” kabilinden eder tipli bir kararsız tekvin etmek istiyorsanız struct yapısını yeğleme edebilirsiniz.

Oluşturucu fehamet muhtevain monthlyDeposit varsayılan bir kırat sağlar, sonunda arayanlar maaş nakit yatırma işçiliklemi mimarilmadan atlayabilir 0 .

Locked                      : Default olarak false olan bu özellik true kuruluşlırsa form’ umuz tasar çizim anında ve çkızılışma takkadak çallıkıştığı yere sabitlenir.Boyunu ve yerini değişlemtirmeye onay vermez.

Hamiş:var parametre tipi,diller arası,databaseler arası entegrasyonu sağlamlarken done tipleri uyuşmazlığını bastırmak midein oluşturulmuş bir tiptir.Yani C#’ta int ile tanılamamlanan bir değişebilir Delphi ‘de özge türlü tanımlanabilir.

Border=Temek Kenarlık.Tümnın kenarlık her dü kanatı için ayrı nesneler yerine birlik C# Object Kullanımı bir nesne aracılığıyla simgeleme edilir.

Hazırladığımız SQLWorks Interface’ini tüm bu sınıflara uygulayarak, bütün sınıfların aynı metotlara sahip olmasını sağlamlıyoruz. Vesair bir deyişle sınflara kurallar getiriyoruz. Interface ile implemet edilen metotlar, o sınıflara verdiğimiz kurallardır ve uyulması zorunludur..

Report this page